Handgjorda exklusiva bakverk till event, bröllop och festonsdag 10 februari 2010

o´roses!


Inför Alla hjärtans dag har jag haft ett kul projekt ihop med den fantastiska floristen Camilla Ek på Les Chambres på temat rosor! Och inte bara fantastiskt vackra rosor, utan helt ätbara, organiskt odlade rosor från Nevado Roses i Ecuador.
Nevado Roses strävar efter att odla sina rosor med minsta möjliga miljöpåverkan och har blivit tilldelade flera miljöcertifieringar.
Såhär beskriver de sin odling på hemsidan;

"Vi började odla rosor av högsta kvalitet i januari 1998 på en höjd av 2750 meter över havsnivå , där nätterna är kalla och dagarna stekheta. Vi vattnar våra rosor med färskt källvatten som rinner ned från de gamla avsomnade vulkaner som omger vår odling, och det är detta vatten som ger rosorna den extra krispigheten. Kombinationen närhet till ekvatorn och hög höjd finner man bara på tre platser i världen och det är detta som ger den enorma storleken som gjort Ecuadorianska rosor så kända."

De rosor Camilla Ek sponsrat mig med är röda helt organiska, och fantastiskt vackra! Vi ville visa hur mycket man faktiskt kan göra med rosor i mat och bak, så jag kommer framöver lägga ut lite olika recept framöver så att ni kan prova där hemma. Kom dock ihåg att bara använda helt organiska obesprutade rosor! Det kan vara svårt att hitta , men i Sthlm finns de hos Camilla på Les Chambres.
Hittills har jag gjort rossyryp, rosenbladscupcakes, rospannacotta, rosmacarons och kanderade rosor, och ska snart prova på att ha dem i mat, sallader och på smörgåsar. Bara tanken på att det finns lyxiga, färska, äkta rosor i maten höjer upplevelsen ordentligt kan jag lova!
Så... stay tuned!
4 kommentarer:

Alice Lindberg sa...

Spännande, vilket fantastiskt rolig projekt, lycka till med allt! Och vilka otroligt vackra rosor =)

Anonym sa...

Oj så spännande och inspirerande! Ser väldigt fram emot kommande inlägg med recept oxå. Du är så duktig!

Giulianadicuore sa...

Oh my God this is
W*O°N*D°E*R°F*U°L!

G.

Michal sa...

http://www.the-bedazzling-baker.blogspot.com/