Handgjorda exklusiva bakverk till event, bröllop och fest
lördag 21 februari 2009
o´birthday party!
cake, cupakes & macarons
themed "children´s party
11 kommentarer:
Anonym
sa...
Vilka härliga bilder! Till nästa helg skall jag göra en bröllopstårta till ca 50 pers (3 våningar), har du några bra tips och trix när det gäller våingstårtor?
Linnea- Tack! Åh, spännande med bröllopstårta! Något som är viktigt när man gör våningstårtor är att inte ha för lösa fyllningar, och att alltid spritsa en "damm" med smörkräm längs med kanten på varje tårtbotten innan man lägger på fyllningen (så att inte fyllningen buktar ut). Glöm inte heller att stabilisera hela tårtan med plattor och tex tårtpinnar (gissar att du vet vad jag menar, maila mig annars så hjälper jag dig), annars kan hela tårtan kollapsa.
ska bli grymt spänannde att se, håller utkik på din blogg! Good luck girl!
Hello Tiger- ja, men det är ju bara rekvisita, så det äts inte upp... om inte någon av kidsen på fotograferingen tar sig ett bett ;)
Lulu- Tack snälla :) Den rosa och den lila frostingen är en smörkräm, chokladfrostingen är en fudgefrosting.
Underbart! Har du något tips på hur man gör för att macaroonsen inte ska spricka vid gräddning? Vet att de ska stå ett tag innan man sätter in dem i ugnen, men jag upplever det som väldigt ojämt. (Vissa kan man låta stå i 15 min och de spricker inte, sen när man låter en annan sats stå i 30 min så spricker dem.)
Och två små frågr till. Maler du ditt eget mandelmjöl? Hur får du dem så platta och släta?:)
Hejsan! HIttade din sida genom Tre Taxénare och en mumins tårtsidor. Otroligt fina saker du gör!!!!!
När jag såg de här bilderna så kom jag och tänka på Kappahl(?) reklamen som vi fick hem i brevlådan för några dagar sen. Tyckte den tårtan var så fin, men att det var synd att den var lite trasig. :-p Men det var alltså du som hade gjort allt till den fotograferingen!!? Vad roligt! Jobbar du i den branchen eller hur fick du det jobbet? *nyfiken*
Sofia- Tack! Ja just det, de är till en kappahl-fotografering! Tyvärr har jag inte själv fått hem reklamen, så jag har ingen aning om hur det blev... :( Det verkar svårt att få tag på den nu i efterhand med.
Jag jobbar inte i den branchen men hade tur som fick ett litet uppdrag ;) Det var verkligen jättekul!
har sett lite olika recept på macaroons. Både att göra maräng o blanda i nötblandningen eller bara vispa äggvita o blanda i socker/nötblandningen. Vilket sätt använder du? Så jag vet hur jag ska fortsätta att öva. Man blir otroligt inspirerad av din blog.
HOLY SWEET specialiserar sig på lyxiga, vackra och unika bakverk. Vi hämtar inspiration i trender inom mode och design, samt från populära bakverk runt om i världen. Hos oss kan ni beställa trendiga bakverk till fest, bröllop och event. Vi gör bland annat specialdesignade bröllopstårtor, dignande dessertbord, cupcakes, och ljuvliga parisiska macarons. Allt skräddarsytt efter kundens önskemål.
Vi bakar allt från grunden med omtanke och passion och vi lägger stor vikt vid att använda ekologiska och naturliga råvaror och smaksättningar så långt det går. Vi gör själva dekorationer för hand och vi använder alltid råvaror av absolut högsta kvalité, som exempelvis äkta Madagaskar Bourbon-vanilj, finaste choklad, färska bär och organiska blommor.
Kontakta oss så hjälper vi er att utforma de perfekta bakverken till just er tillställning. Vi träffas för konsultation där vi tillsammans skissar upp och går igenom hur just Ni vill ha det.
Besök vår hemsida för mer information.
11 kommentarer:
Vilka härliga bilder! Till nästa helg skall jag göra en bröllopstårta till ca 50 pers (3 våningar), har du några bra tips och trix när det gäller våingstårtor?
Hälsningar Linnéa
Oh! Yumyum!
Fantastiskt sött!
Vad är det för frosting du har på dem? Är det gjort på smör?
O'nice blogg ^_~
Linnea-
Tack!
Åh, spännande med bröllopstårta!
Något som är viktigt när man gör våningstårtor är att inte ha för lösa fyllningar, och att alltid spritsa en "damm" med smörkräm längs med kanten på varje tårtbotten innan man lägger på fyllningen (så att inte fyllningen buktar ut). Glöm inte heller att stabilisera hela tårtan med plattor och tex tårtpinnar (gissar att du vet vad jag menar, maila mig annars så hjälper jag dig), annars kan hela tårtan kollapsa.
ska bli grymt spänannde att se, håller utkik på din blogg!
Good luck girl!
Hello Tiger-
ja, men det är ju bara rekvisita, så det äts inte upp... om inte någon av kidsen på fotograferingen tar sig ett bett ;)
Lulu-
Tack snälla :)
Den rosa och den lila frostingen är en smörkräm, chokladfrostingen är en fudgefrosting.
Underbart! Har du något tips på hur man gör för att macaroonsen inte ska spricka vid gräddning? Vet att de ska stå ett tag innan man sätter in dem i ugnen, men jag upplever det som väldigt ojämt. (Vissa kan man låta stå i 15 min och de spricker inte, sen när man låter en annan sats stå i 30 min så spricker dem.)
Och två små frågr till. Maler du ditt eget mandelmjöl? Hur får du dem så platta och släta?:)
Mvh Sophie
Hej Linda!
Vilken färg använder du till Macronerna?
Tack för en bra blogg
tack allihop!
Sophie-
låt macaronsen stå ute en timme innan du ställer in dem i ugnen :)
jag maler mandelmjölet själv än så länge, men det finns mandelmjöl att köpa. dyrt dock!
vet inte varför de blir så platta och släta.. man får mala ordentligt ;)
Lycka till!
(gillar din blogg!)
Jessica-
Jag använder gelfärger/pastafärger, dryyyyg livsmedelsfärg.
Hejsan!!
Så fina bilder, på allt ditt goda!!!... Och du lyckas ju jättebra med maccaroonsen nu!!!.... Jag blir sååååå sugen!!
Hejsan! HIttade din sida genom Tre Taxénare och en mumins tårtsidor. Otroligt fina saker du gör!!!!!
När jag såg de här bilderna så kom jag och tänka på Kappahl(?) reklamen som vi fick hem i brevlådan för några dagar sen. Tyckte den tårtan var så fin, men att det var synd att den var lite trasig. :-p Men det var alltså du som hade gjort allt till den fotograferingen!!? Vad roligt!
Jobbar du i den branchen eller hur fick du det jobbet? *nyfiken*
rackarungen- Tack snälla du :)
Sofia- Tack!
Ja just det, de är till en kappahl-fotografering! Tyvärr har jag inte själv fått hem reklamen, så jag har ingen aning om hur det blev... :(
Det verkar svårt att få tag på den nu i efterhand med.
Jag jobbar inte i den branchen men hade tur som fick ett litet uppdrag ;)
Det var verkligen jättekul!
HEj,
har sett lite olika recept på macaroons. Både att göra maräng o blanda i nötblandningen eller bara vispa äggvita o blanda i socker/nötblandningen. Vilket sätt använder du? Så jag vet hur jag ska fortsätta att öva. Man blir otroligt inspirerad av din blog.
Skicka en kommentar