Handgjorda exklusiva bakverk till event, bröllop och festonsdag 1 april 2009

o´chocolate!

pink & brown cupcake samples for a wedding
chocolate cupcake with four different fillings;

dulce de leche, cherry, honeyed raspberries, vanilla buttercream. all frosted with dark chocolate ganache. (covering on two of the cupcakes is embossed modelling chocolate)

17 kommentarer:

Helen sa...

Vilka fina cupcakes!

Clena´s Tårtor sa...

Verkligen jättefina allihop!

Lisa sa...

Hej!
Har följt din blogg ett tag, en liten fråga, hur gick det, har du startat eget nu och i så fall, hur går det? Jättefina cupcakes! :-)
Lisa

Tjocka Kockan sa...

Vad använder du för att göra blommorna?

är det frihand, utstickare, silikonformar eller vad?

vill göra något liknande till ett kalas i sommar.
Tackar på förhand

Sandra drömkaka sa...

Åh du är helt underbart duktig, allt se så gott & vackert ut! :)

linda@holysweet.se sa...

Tack fina ni!!

Lisa- Tack! Jag har är mitt uppe i planering och sånt ;) så vi får se när det sätter igång på "riktigt". Så det går bra tycker jag. Drömmen är ju att jobba med Holy Sweet på heltid...

Tjocka Kockan-
Jag använder mig av allt möjligt ;) utstickare, formar och frihand!

Stella sa...

Så Söta! ^___^

Yvonne sa...

Linda,
Vilken underbart välgjord och vacker blogg du har.Du har verkligen hittat ett sätt att utveckla din kreativitet och en egen nisch.
moster Nonne, Barcelona

Anonym sa...

Helt otroligt, älskar din blogg!

linda@holysweet.se sa...

TACK gulliga ni!

Nonne- Vi saknar er här i Sverige!! Stor kram till dig!

helena sa...

Får massor med inspiration av din blogg.. Är nybörjare och tänkte prova på cupcakes först. Har du nåt förslag på nån bra bok med cupcakes?

linda@holysweet.se sa...

Helena-

va kul att min blogg inspirerar dig! :)
Det finns massor av böcker med bra cupcakerecept! De flesta är på engelska, med andra mått, men man kan alltid konvertera om måtten till svenska. Finns lite olika sådana sidor på internet, bara att googla ;)
Om du vill ha svenska recept har Leila ett gäng i sin fina bok "Piece of cake". Vet att även en av Susanna Blakes cupcakeböcker finns översatt till svenska, kolla upp det!
Själv har jag faktiskt egna recept, men inspirationen har jag mestadels tagit från recept på internet. Provat och provat och tillslut hittat en variant jag gillar. Har inte så många böcker själv.
Är du ute efter böcker på engelska råder jag dig att söka på adlibris eller amazon. Sök på cupcakes så kommer massa upp, sen får man välja lite efter omslag ;)

Lycka till!

Anonym sa...

Beautiful!!!
Carmen
BAKING IS MY ZEN

Helena sa...

Tack för svar. Har nu beställt Leilas bok efter att ha läst mycket på nätet och sett att det inte bara är du som har den som en favorit. :-) Undrar om du har nåt tips om hur man kan göra för att forma blommor på ett bra sätt utan att köpa dyra blomformare?

Helena sa...

Hej igen!

Har några frågor till ett så kallat proffs. ;-) Hur ska man förvara en öppnad förpackning med flowerpaste? Hur långt innan ska man göra blommorna till dekoreringen? Behöver de "torka" om man format dem lite?

Isan sa...

Hej :D
Har följt din blogg ganska länge , du gör sååå fina alster så det finns inte ! Älskar att gå in här och få lite nya tips och uppslag :D

Har ung samma fråga som Tjocka Kockan , men liiite mmera specifik... Dina utstickare som du använder vilka är det + vad e det för form du använder som gör att dina blommor ser "ådriga" lite mera levande ut???
Tack på förhand !

linda@holysweet.se sa...

Helena-

Ja visst är det en fin bok! Älskar papperskvalitén och bilderna.. den till och med luktar gott! :o

Man kan mycket väl skära ut blommor på frihand, eller med ett pepparkaksmått. Att sedan forma dem är lätt. Man kan skapa lite ådring med tandpetare och sedan låta blomman torka på folie som man format som man vill.

Angående öppnad flowerpaste så får man se till att den är väl försluten. Rulla in den ordentligt i plastfolie och lägg den i en plastpåse, så håller den sig ett tag.
Flowerpasten torkar fort och det räcker med att göra dekorationerna dagen innan. Man kan göra dem flera dagar innan om man vill, då hinner de torka till ordentligt. Det gör inget att de blir hårda, de är ju egentligen inte till för att ätas, även om de är helt ätbara.

Isan-
Jag använder mig av en massa olika utstickare och formar, det finns massor i olika nätshoppar. Jag handlar mest från england, men det finns mycket i Sverige med! Några av mina blommor har jag format med en sk. veiner, det är nog dem du menar. Finns massa olika sådana med. Kolla runt lite så kommer du säkerligen känna igen en del :D
Några svenska shoppar:
www.kakburken.se
www.tartdecor.com
www.dekoreramera.se


Love,
Linda