Handgjorda exklusiva bakverk till event, bröllop och festonsdag 20 mars 2013

Holy Sweet ♥ TV4 Nyhetsmorgon

I tisdags var Holy Sweet för första gången med i TV4 Nyhetsmorgon! Det var otroligt kul att vara där på plats. Kul att se studion,  att få se hur arbetet bakom skärmen faktiskt går till, att få prata med Peter Jihde och Tilde de Paula (minst sagt proffsiga!) och såklart kul att vi själva fick vara med på ett hörn på tema påskkakor.Vi hade fått uppdraget att visa på hur man gör fina men enkla påskkakor. Det var viktigt att vi visade något som inte var väldigt avancerat eller krävde alltför mycket specialverktyg eller svårtillgängliga ingredienser, så vi valde att göra en god enkel mördegskaka som vi dekorerade med kristyr. Inga konstigheter! Smaker och tekniker de allra flesta av oss känner igen.

Det var speciellt att försöka visa och lära ut någonting på så kort tid, live, men vi hoppas att det inte verkade knepigt, utan kunde inspirera till roligt påskbak.
Vi ska försöka ta oss tid att lägga ut en video- eller bildtutorial här på bloggen inom kort så att det blir lättare för er att se hela processen, från deg tilll färdigdekorerad kaka.
Tills dess har ni recepten på kakorna här.

Och här följer videon!

Baka%20p%C3%A5skens%20finaste%20sm%C3%A5kakor 

Det man kan tänka på när man bakar kakorna är att inte röra/vispa degen för länge, samt att kyla den minst en timme innan man bakar ut degen. Därefter ska den helst kylas en stund på plåt. 5 minuter i frysen räcker. Detta gör man för att kakorna ska få så fin form som möjligt och inte sprida sig och ändra form under gräddningen. Tänk också på att ugnar varierar, så håll ett öga på kakorna och ta ut dem innan de får för mycket färg. Låt dem sedan svalna helt innan man börjar dekorera.

När det gäller kristyren är det bra att tänka på att den torkar fort! Så täck alltid över den med plast när det inte används, även om det bara gäller en liten stund, annars torkar ytan på kristyren.
När man doppar kakorna i kristyr ska konsistensen vara ganska rinnig, här får man känna sig fram och testa så man hittar rätt. Kristyren ska vara ganska tjock fortfarande men ändå flytande så att ytan blir alldeles slät.
Låt sedan ytan torka helt innan ni spritsar! Om ni däremot vill doppa hela kakan i strössel eller dylikt, så gör det innan kristyren torkat.
 Lycka till!

I videon ser ni våra bakverk på vackra fat och kristyr och strössel i fina skålar från INREDA.COM
Mer om de fina faten, skålarna, formarna och skedarna kommer i ett senare blogginlägg!

Vi undrar också vad ni allra helst skulle vilja se som videotutorial här på bloggen? Svara gärna i kommentarsfältet eller på vår facebooksida.


Love,
Linda & Christina

1 kommentar:

Rowaidaa sa...

Beautiful video and amazing cookies. So nice to see you on tv. Best wishes
Happy Easter xo